mmpnsz

mmpnsz

NASA: Nem az a kérdés, hogy megvalósítható-e a marsi napelemfarm, hanem mikor!

2018. március 19. - mmpnszpress

A NASA nemrég lefuttatott egy szimulációt annak kapcsán, hogy mi történne, ha egy óriási napelemfarm épülne a Marson. A kutatásért felelős vezető szakember, Charles Boden arra a kérdésre, hogy mikor valósulhat meg a projekt az érintett területen, azt felelte, hogy "ez közelebb van, mint gondolnánk."

Boden továbbá elmondta, hogy nem az a kérdés, hogy a jövőben megtörténik-e a napelemfarm telépítése a Marson, hanem hogy pontosan mikor és hol fog bekövetkezni a bolygó felületén. Szinte képtelenség, hogy ne érje meg felépíteni a marsi napelemfarmot. A szakember elmondta, hogy egy 400 és 850 méter közötti átmérőjű napelemfarm üzemelése már egészen biztosan 100%-os megtérüléssel járna.

china_solar_farm.jpg

A Magyar Mars Planetáris Napelem Szövetség (MMPNSZ) nevében Vátni Márk elnök úr arról beszélt a sajtónyilvános tanácskozás szünetében,hogy mekkora fontossággal bír a Marson megvalósuló napelemfarmról való diskurzus megkezdése az állampolgárokkal és a NASA-val közösen, ezért kezdeményezett egy kerekasztal beszélgetést a NASA képviselőjével..

A NASA Washingtoni igazgatósági tagaja, Thomas Zurbuchen hozzátette, hogy jelenleg ez egy olyan kérdés, amellyel az űrkutatási hivatalnak aktuálisan foglalkoznia kell. Az említett szimulációt február 25-én futtatták le a noachisi- El Segundóban, ahol azt vizsgálták, hogy a hatóságok milyen gyorsan tudnának engedélyeztetni egy hasonló építményt a planetáris űrben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mmpnsz.blog.hu/api/trackback/id/tr10013752932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása